MS Pesaro 2017

Po pečlivé a intezivní přípravě se vydala na Mistrovství Světa seniorek v Pesaru výprava české reprezentace ve složení: Denisa Štěpánková, Daniela Němečková, Sotirula Landyšová, Blanka Mlejnková, Jarmila Zajoncová a Ludvík Vidlák.

Výsledky - víceboj.

Mistrovství světa 2017 v Pesaru zahájilo nový olympijský cyklus, který vyvrcholí na Olympijských hrách v Tokiu.
Nová pravidla, nový závodní řád a nový způsob kvalifikace rozhodčích FIG - to vše provázelo Mistrovství světa jednotlivkyň. Novinkou také byla "bezpapírová" komunikace mezi FIG a členskými státy. Vše se už děje přes internet.
Při neúčasti mistryně České republiky Aničky Šebkové bylo Mistrovství světa pro naše reprezentantky Danielu Němečkovou a Denisu Štěpánkovou premiérou.
Jejich výkony zatím nestačily na to, abychom bojovali o umístění v 1. polovině závodního pole. To se nám povedlo pouze v sestavě s obručí, kde jsme známkou Daniely Němečkové 13,80 získaly krásné 39. místo.
Mistrovství světa v Pesaru bylo určitě pro obě naše reprezentantky velkou zkušeností a inspirací do budoucna. V celé soutěži pak kralovalo Rusko, Bulharsko, Bělorusko, Israel, Japonsko, Itálie....