Grand Prix Moskva - únorové aktuality z komise MV a REPRE 2016

GRAND PRIX MOSKVA ÚNOR 2016.

Ve středu odlétá česká juniorská a seniorská reprezentace na první velký závod této gymnastické sezóny.

Seniorky M. Míčková a A. Šebková změří nejen vzájemné síly na kvalifikaci pro dubnový Test Event v Riu, ale budou závodit i skoro proti celé světové elitě. Pouze pořádající země GP (RUS,ROM, FRA a CZE) mají možnost mít na startu 2 závodnice, ostatní země po 1 gymnastce. Na start nastoupí 43 závodnic. Domácí favoritka a mnohonásobná mistryně světa J. Kudrjavcova, i když po zlomenině nártu na posledním MS začala trénovat, startovat nebude, takže favoritkami jsou domácí R. Mamun, A. Soldatova a běloruska M. Staniuta. Naše seniorské reprezentantky v soutěži GP povede trenérka Z.Schinzelová .

Pro juniorky A.Chamzinu /4sestavy/, D. Štěpánkovou /2sestavy/ a D. Hadačovou /2sestavy/, bude tento závod prvním zkušebním vykročením na cestě k červnovému MEJ. Na startu je 88 jednotlivkyň a 26 družstev. Favoritkami, jako obvykle, jsou ruské, běloruské, ukrajinské a izraelské závodnice. Naše juniorské reprezentantky v tomto závodě povede Zuzana Kubalová.

Naše mezinárodní rozhodčí Blanka Mlejnková a Jarmila Zajoncová pak budou reprezentovat Českou republiku za rozhodcovským stolem v seniorské i juniorské kategorii.

Kromě výše uvedených kategorií proběhne ještě soutěž „ ALINA CUP“jednotlivkyň a soutěž společných skladeb jak juniorek , tak i seniorek - ITA, JPN, UZB, IZR,GRE, BUL, RUS a další. Na této soutěži bude zastoupeno celkem 45 zemí ze všech 5 kontinentů.

S.Landyšová