MISTROVSTVÍ SVĚTA VALENCIE 2023

Na mistrovství světa do Španělska, které bylo současně kvalifikací na OH v Paříži, odcestovala společná skladba seniorek a jedno místo měla česká reprezentace v závodu jednotlivkyň, kde nás zastupovala Denisa Štěpánková.

V kvalifikaci získala Denisa v sestavě s obručí 58.místo se ziskem 25,700 bodů a v sestavě s míčem skončila na 55.místě s 26,900 body. Denisa zakončila závod téměř bezchybným vystoupením s kužely, za který získala 24,700 bodů a 70.místo v tomto náčiní. V sestavě se stuhou byla ohodnocena 24,000 body a to znamenalo 66.místo.

Celkově se po součtu 3 nejlepších sestav v kvalifikační soutěži MS umístila na 62.místě z 82.závodnic.

Společná skladba závodila ve složení: Isabela Hortová, Anita Lencová, Tereza Staňková, Nikol Stieblerová a Tereza Suchá.

Trenérským týmem společné skladby byla Jana Kopáčová a Kateřina Rezková Kopáčová.

Český tým čekala velká konkurence 24 skladeb světa ve startovním poli. Ve skladbě míče, stuhy získaly 25,850 bodů, a ve skladbě s obručemi byly ohodnoceny známkou 26,650 bodů. V závodu podaly velmi dobrý výkon bez vážného zaváhání a celkově jim výsledek 52,500 bodů vynesl 19.místo.

Gratulujeme a děkujeme všem reprezentantkám, jejich trenérkám, rozhodčí MS Michaele Obrovský, vedoucí výpravy Sotirule Landyšové i fyzioterapeutovi Janu Rychetskému za reprezentaci ČR na letošním mistrovství světa.

Výsledky MS Valencie